Jak mohu napsat tiskovou zprávu?

Tisková zpráva je určena k předávání informací o nadcházející nebo probíhající události nebo k provedení jiného prohlášení médií.Při psaní tiskové zprávy mějte na paměti, že mnoho mediálních zdrojů dostává každý den velké množství tiskových zpráv, takže je důležité udržovat informace o stručné, zajímavé a přesné.Tisková zpráva je háček a dobře napsané faktické vydání bude generovat pozitivní publicitu.Při psaní tiskové zprávy je vynikajícím nápadem si myslet na cestu do mysli reportéra a ujistit se, že relevantní informace jsou jasně nastíněny způsobem, který není příliš propagační.

Pravidla obecného formátování pro tiskovou zprávu zahrnujíPoužívání jasně čistého, čistého písma, jako je Times New Roman nebo Arial, je vhodné jeho velikosti a zdvojnásobit ho.„Tisková zpráva“ by měla být soustředěna a napsána tučně na vrcholu dokumentu, aby neformální pohled odhalil povahu komunikace.Tisková zpráva by měla být vždy zasílána na hlavičce společnosti s kontaktními informacemi uvedenými nahoře a dole.Pokud není k dispozici hlavičkový papír společnosti, mělo by se přidat logo společnosti tak, aby dokument byl zjevně oficiální komunikací.Tiskové zprávy by měly být vždy zkontrolovány z hlediska pravopisu a gramatických chyb, aby se zajistilo, že na příjemce udělí pozitivní dojem.

Tisková zpráva představuje kousky informací snadno dostupným způsobem.Tisková zpráva by měla vést s krátkou záhlaví, podobně jako nadpis v novinách.Záhlaví je příležitostí chytit novináře a vzbudit svůj zájem o zbytek obsahu.Udržujte to krátké, informativní a zajímavé.„Seznamte se s slavným autorem Howardem Zinnem na koktejlové recepci 16. prosince“ není dobrý nadpis, protože je příliš prozrazený;„Jsi pozván na recepci s Howardem Zinnem“ je lepší.

Po záhlaví by první odstavec měl podrobně popsat, kdo, co, kde, kdy, proč a jak se tisková zpráva.Tato část tiskové zprávy je vhodnou sekcí v našem příkladu pro podrobnosti, že tato událost je recepcí koktejlů v knihovně Hoover v úterý v 19:00.Nakreslete zájem čtenáře tak, aby se o něj zajímal podrobnější, zahrnutý do druhého odstavce.V našem příkladu může druhý odstavec podrobně popsat přihlašovací údaje Howard Zinns, důvod recepce a další podrobnosti, které zprávu vylučují.Nakonec se zavřete krátkým odstavcem, který zabalí vydání a opakuje příslušné informace.