Kesirli T1 nedir?

Veri aktarımı alanında en büyük isimlerden biri T1'dir. Bu, yıldırım hızında hızlarda sürekli olarak yüksek ve ayrıntılı miktarda veri sağlayan bir tür iletim hattıdır. Bir T1 hattında, her biri saniyede 1,5 megabit hızında veri aktarabilen 24 kanal bulunur.

24 kanalı olduğundan, T1 hattı genellikle maliyetlidir. Günde birden çok kez büyük miktarda veri aktarımı olan işletmeler, tam T1 hattı için ödeme yapmayı tercih ediyor, çünkü bunu yapmak düşük maliyetli. Ancak, başka bir seçenek var. Müşteriler artık adından da anlaşılacağı gibi T1 hattının bir parçası olan kesirli T1 hattını uygulayabilir.

Kesirli bir T1 hattı müşterinin bir T1 hattında yalnızca 24 kanalın belirli bir kısmını kullanmasına izin verir. Bir anlamda, kesirli bir T1 için ödeme yapan müşteri bu kanalların kullanımını kiralıyor. Bu tür bir iş kararı, müşterinin yalnızca birkaç kanala gereksinim duyması, ancak bir T1 hattının sunduğu hız, hassasiyet ve güvenlikten yararlanmak istediğinde kesinlikle bir anlam ifade ediyor. Yalnızca birkaç veya belki birkaç kanal kullanılmasına rağmen, kesirli bir T1, daha yavaş veya daha az yoğun veri iletim hızlarından veya performansından etkilenmez.

Muhtemelen şaşırtıcı olmadığı gibi, fraksiyonel T1 rutin olarak tam T1 hattının bir kısmını tutar. Tedarikçiler genellikle kullanılan her bir kanal için müşterileri ücretlendirir ve kesirli T1 maliyetleri, bir müşterinin kiraladığı T1 çizgisinin kesirine tekabül eder. Bir T1 hattının ana cazibe merkezi, eviniz ya da ofisiniz ve İnternet Servis Sağlayıcınız (ISS) arasında doğrudan bir bağlantı sağlamasıdır. Bu nedenle, diğer tür yayınlardan daha güvenli olduğu düşünülmektedir. Kesirli bir T1, tüm kanalları kullanılmayan bir T1 olduğundan, bu tür bir doğrudan bağlantıdan ve güvenlikten de hoşlanır.

Bir T1 hattının bir diğer ana cazibi - ve çoğu insan için satış yapan - hızı. Bir T1 çizgisi üzerinden iletilen ve bir kesirli T1'in yayılmasıyla elde edilen veriler, bazı durumlarda 60 kat daha hızlı, normal ev modemlerine kıyasla roket hızında hareket eder. Bu garantili hız, kısmen T1'in özel mülkiyeti nedeniyle mümkün olmaktadır. Kablo, DSL ve ISDN'den farklı olarak, T1 ve kesirli T1 hatları özel iletim yöntemleridir; bu, T1 kullanımınızı başka kimsenin omzunda tutamayacağı anlamına gelir.