Τι είναι ένα βίντεο ειδήσεων βίντεο;

Ένα δελτίο τύπου βίντεο (VNR), επίσης γνωστό ως B-roll ή Fake News, είναι μια προσεκτικά επεξεργασμένη και συσκευασμένη μορφή ανακοίνωσης δημόσιας υπηρεσίας που παρέχεται στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για εκπομπή.Θεωρητικά, τα περιεχόμενα ενός δελτίου τύπου βίντεο δεν πρέπει να συγχέονται με αυθεντικό υλικό ειδήσεων, αλλά στην πραγματικότητα, πολλά καταστήματα δεν εκδίδουν αποποίηση ευθύνης σχετικά με την πηγή του βίντεο VNR.Αυτή η πρακτική έχει γίνει πολύ αμφιλεγόμενη τα τελευταία χρόνια, αφού οι παραγωγοί πολλών πακέτων αποδράσεων ειδήσεων περιλαμβάνουν επίσης κάποια μορφή πληρωμής για τον αέρα.Άγκυρα, εμπειρογνώμονες, γραφικά, διαγράμματα και ακόμη και «άνθρωπος στο δρόμο» soundbites και μαρτυρίες.Ωστόσο, ο ερευνητής σε ένα δελτίο τύπου βίντεο μπορεί να είναι επαγγελματίας ηθοποιός ή οι εμπειρογνώμονες μπορούν να εργαστούν για την εταιρεία που παράγει το βίντεο δελτίο τύπου ή τον κατασκευαστή του ίδιου του προϊόντος.Ακόμη και αν ένα δελτίο τύπου βίντεο χρησιμοποιεί μόνο μη συνδεδεμένους εμπειρογνώμονες ή αντικειμενικούς δημοσιογράφους, το γεγονός ότι μια συγκεκριμένη εταιρεία ή υπηρεσία πληρώνει για να έχει το VNR που παράγεται συχνά δημιουργεί μια ανησυχία για την αντικειμενικότητα.εταιρείες.Αντί να πραγματοποιήσει συνέντευξη Τύπου για να ανακοινώσει μια νέα θεραπεία φαρμάκων, μια εταιρεία φαρμάκων μπορεί να αποφασίσει να παράγει ένα δελτίο τύπου βίντεο που περιέχει το δικό της υλικό από τις δοκιμές φαρμάκων, τις απόψεις εμπειρογνωμόνων και τις μαρτυρίες από ασθενείς και γιατρούς.Αυτό το υλικό συσκευάζεται στη συνέχεια ως νόμιμο ειδησεογραφικό στοιχείο και αποστέλλεται σε μεμονωμένους τηλεοπτικούς σταθμούς.Η διοίκηση του σταθμού μπορεί να επιλέξει να εκπέμπει ολόκληρο το δελτίο ειδήσεων βίντεο, να χρησιμοποιήσει επεξεργασμένα ανταλλακτικά για να ενισχύσει μια αυτο-παραγόμενη ιστορία ή να εισάγει ηλεκτρονικά έναν τοπικό δημοσιογράφο ως «ερευνητή».Οι ειδήσεις απελευθερώνουν για να ανακοινώσουν ή να προωθήσουν μια νέα σειρά προϊόντων.Οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι εκδοτικές κατοικίες και οι εταιρείες εξοπλισμού γυμναστικής είναι όλοι γνωστό ότι παράγουν VNRs για αυτοπροβολή.Ακόμη και οι μη κερδοσκοπικοί κυβερνητικοί οργανισμοί χρησιμοποιούν βίντεο ειδησεογραφικά δελτία για να παρέχουν βίντεο σε ένα νέο πρόγραμμα σε δράση ή να ευαισθητοποιήσουν το κοινό για ένα επερχόμενο ζήτημα.Η χρήση αυτού του υλικού από μεμονωμένους σταθμούς είναι απόλυτα νόμιμη, εφόσον ο σταθμός προσδιορίζει την πηγή των εικόνων ή των πληροφοριών ως δελτίο τύπου βίντεο, όχι ως υλικό που πυροβόλησε από έναν αναγνωρισμένο φωτορεπόρτερ.Η πλήρης αποκάλυψη και ένας αριθμός παραγωγών ειδήσεων βίντεο αρνούνται να προσθέσουν τυχόν αποποιήσεις ευθυνών στο ίδιο το υλικό.Μεγάλο μέρος του υλικού που παρέχεται σε ένα δελτίο τύπου βίντεο θεωρείται ότι είναι υλικό απόθεμα ή b-roll, όπως ένας αστυνομικός που τραβάει ύποπτους οδηγούς μεθυσμένου ή έναν εργαστηριακό τεχνικό που προετοιμάζει δείγματα για δοκιμές.Η λήψη παρόμοιων υλικών στο σπίτι θα ήταν χρονοβόρα και δαπανηρή, ειδικά όταν οι προϋπολογισμοί παραγωγής είναι ήδη τεντωμένοι.Ένα δελτίο τύπου βίντεο επιτρέπει στους παραγωγούς ειδήσεων να συμπληρώσουν μια ώρα μετάδοσης χωρίς να χρειάζεται να προσλάβουν πρόσθετους χειριστές κάμερας ή τοπικούς δημοσιογράφους.

Η διαμάχη για τα βίντεο ειδησεογραφικά δελτία φαίνεται να επικεντρώνεται στην παρουσίαση του υλικού ως νόμιμα νέα.Η υπόθεση είναι ότι μια εταιρεία δεν θα περάσει από το κόστος της παραγωγής και της διανομής ενός δελτίου τύπου βίντεο που δεν ασχολείται με το προϊόν ή την υπηρεσία τους.Θα υπήρχαν ελάχιστες ευκαιρίες για έναν δημοσιογράφο να αμφισβητήσει γεγονότα ή να παρουσιάσουν συνεντεύξεις από τους κριτικούς.Εάν το υλικό που δημιουργήθηκε σε ένα δελτίο τύπου βίντεο δεν αναγνωρίζεται από αποποίηση ευθυνών, οι θεατές μπορεί να συγχέουν τα αντικείμενα "ψεύτικων ειδήσεων" με πραγματικές, αντικειμενικές αναφορές.